داستان مارک و کودک اوتيسمي اش
اوتيسم نوعي بيماري ناخوشايند است که در زبان فارسي اصطلاحا به آن خود درماندگي گفته ميشود. اين بيماري باعث ميشود که شخص مبتلا نتواند به خوبي با دنياي اطراف خود ارتباط برقرار کند و به نوعي در ارتباط با خارج از خود با اختلال مواجه است.
مهندسان به کمک تکنولوژي چند قدم پا را فراتر گذاشته اند و با فراهم کردن بسترهاي هوشمند سازي خانه براي اوتيسميها کمک زيادي کرده اند.
مشکلات کودک اوتيسم براي خودش و خانواده اش!
برادي از بدو تولد و به صورت مادرزادي به بيماري اوتيسم مبتلا بود. مشکل فقط اين نبود و مشخص شد او به آپاراکسيانيز دچار است. اين بيماري در واقع نوعي اختلال است و باعث ميشود که کودک در تکلم و نوع بيان خود با مشکلاتي روبرو شود.
برداي هر روز صبح بايد بيدار شود تا به مهدکودک برود. و بيدار شدندش با مشکلات بسيار زيادي همراه بود. پدرش مارک ميگويد:
“بيدار شدنش دقيقا مانند يک کابوس وحشتناک بود، او هربار به شدت عصبي ميشد، اسباب بازي هاي دم دستش را پرت ميکرد، به يکباره صورتش قرمز ميشد و مدام اشک ميريخت.”
هوشمندساري خانه براي برادي
اما درست 3 ماه بعد وضعيت خانه و شرايط برادي عوض شد. مارک تصميم گرفت ايده خانه هوشمند را براي فراهم ساختن يک فضاي امن و بهتر براي فرزند اوتيسمي خود پياده کند. براي همين منظور در اولين مرحله، او برنامه بيدارباش Control4 را در اتاق خواب برادي نصب و فعال کرد. در اين برنامه وضعيت روشنايي هوشمند اتاق و پخش موسيقي در ساعت هاي از پيش تعيين شده کنترل ميشد. اکنون با وجود چنين اتاق هوشمندي برادي با کارتون مورد علاقه خود کم کم و با شور و هيجان از خواب بيدار ميشود بدون اينکه کسي حتي به او نزديک شود.
حفظ امنيت کودک مبتلا به اوتيسم در خانه هوشمند
برادي عادت داشت که به صورت پنهاني از خانه بيرون برود. با اينکار هم امنيت خودش به خطر مي افتاد و هم والدينش نگران مي شدند. براي همين مارک در خانه هوشمند خود، سيستم ايمني هوشمند نصب کرد که هر زمان برادي از خانه بيرون ميرفت و يا در باز ميشد، فوري به او اطلاع ميداد. مارک بر همين اساس توانست نوعي سيستم ساده را طراحي کند که بر اساس پارامترهايزماني، سنسورحرکتي هوشمند و بلندگو در هر اتاق بنا شده بود.
درباره این سایت